FIKSNA PROTETIKA je jedna od najsofisticiranijh usluga koje pružamo našim pacijentima. Predstavlja protetske radove koji se trajno učvršćuju (cementiraju) u ustima pacijenta. U našoj ordinaciji smo svjesni činjenice da je jako teško imati lijep osmijeh ako su zubi oštećeni ili neki od njih nedostaje.Zato posebnu pažnju posvećujemo upravo tome da vratimo osmijeh na lice čak i onim slučajevima kada se čini da to nije moguće. U fiksne protetske radove ubrajamo :

                                                                                                                                          vrste krunica

Metal – keramičke krunice predstavljaju najčešći izbor pacijenata zbog vrlo prihvatljive cijene, odličnih svojstava i solidne estetske komponente. Izrađene su od metalne osnove koja je presvučena najfinijom keramikom. Uobičajeno je da krunice vremenom preboje okolne desni u tamniju boju, te ovo nije estetski najatraktivnije rešenje.

Potpune keramičke krunice izrađene su od čiste keramike koju odlikuje vrhunska estetika zbog svoje transparencije, te su time u mogućnosti u potpunosti imitirati prirodne zube.
Cirkonijum – keramičke krunice izrađene su od visokokvalitetne cirkonske osnove presvučene keramikom, te predstavljaju vrhunac u izradi zubnih krunica.
Odlikuje ih velika čvrstoća i biokompatibilnost, što im omogućuje postavljanje u gotovo svim situacijama u ustima.
Zbog svoje čvrstoće koristi se kako u prednjoj tako i u bočnoj regiji. Krunice i mostovi od cirkona su jaki, ali i najprirodnije i estetski najprihvatljivije protetsko riješenje u stomatologiji danas.

Procedura postavljanja zubnih krunica sastoji se od više faza. Nakon konsultacije i kontrolnog pregleda, pristupa se čišćenju zuba, uklanjanju eventualnog karijesa i oblikovanju ostatka zuba. Kompletan proces se izvodi pod lokalnom anestezijom.

Uzima se otisak otisnom masom i u zubotehničkoj laboratoriji se izrađuju krunice od ugovorenog materijala. Za to vrijeme, stomatolog će napraviti privremno rješenje kako bi zub bio zaštićen i prekriven.
Drugi dio ovog procesa podrazumijeva skidanje privremene navlaka i cementiranje krunica.

Koliko traju navlake za zube?

Ovaj segment zavisi isključivo od navika održavanja higijene svakog pacijenata. Treba napomenuti da navlake za zube zahtijevaju isti stepen oralne higijene kao i ostali zubi, kao i redovne preglede i kontrole kod stomatologa!

http://www.instagram.com/stomatolog.mudrinic
https://www.facebook.com/stomatologmudrinic

Leave a Reply