intraoralni skener1
Intraoralni skener 3Shape omogućuje visoku preciznost i gotovo nevjerojatnu brzinu izvođenja stomatoloških radova. Nema više neugodnog uzimanja otisaka, brušenja i namještanja dok kruna ne “sjedne”, čekanja danima da vaš protetski rad stigne iz laboratorija. Sve to ostaje u stomatološkoj prošlosti. Trios 3Shape skenerom potpuno bezbolno i bez ikakve neugode stomatolog skenira pacijentovu čeljust, a snimke se odmah dostavljaju zubnom laboratoriju koji u 3D tehnologiji izrađuje vaš novi protetski ili ortodontski nadomjestak u čijoj je izradi pogreška jednostavno isključena.
CAD/CAM – za savršeno preciznu stomatološku protetiku
Sistem koji služi za izradu svih vrsta keramičkih nadomjestaka je CAD/CAM tj. Computer-Aided Design and Computer-Aided Manufacturing, što u prijevodu znači da se keramički fiksno protetski nadomjestak dizajnira i izrađuje pomoću kompjutera. Novi program, Trios 3Shape omogućava još brži i komforniji rad, a samim tim i bolje rezultate prilikom izrade bezmetalnih nadomjestaka. Na ovaj način se mogu izraditi ljuskice, inlayi, onlayi, endokrune, krune, mostovi kao i suprastrukture za implantate i ako su zubi prethodno adekvatno pripremljeni, rad može biti završen za samo jedan sat.
Pomoću skenera se uzima optički otisak, a rezultat je 3D model zuba koji služi kao osnova za modeliranje planiranog rada. Sljedeći korak je rezanje nadomjestka pomoću stroja za obradu keramike koja je integrirana u sistem. Nakon toga se radi proba u ustima pacijenta, finalna obrada sa nijansiranjem i glaziranjem, a potom cementiranje rada. Rezultat je protetski rad vrhunskih estetskih vrijednosti izrađen najnovijom tehnologijom u najkraćem mogućem vremenu bez faze uzimanja otisaka klasičnim putem.
Oralni skener Trios 3Shape uistinu je pravo tehnološko čudo koje omogućuje digitalno skeniranje pacijentove čeljusti u boji, određuje nijansu boje svakog pojedinog zuba, određuje odnos i razgraničenje zuba i gingive te skraćuje vrijeme boravka u ordinaciji, ali prije svega, pruža stomatolozima i zubotehničkom laboratoriju mogućnost za što preciznijim izvođenjem stomatoloških radova.
Jedna od najvećih prednosti jest u tome što Trios 3Shape, nakon brušenja zuba, prepoznaje razliku između ruba preparacije i mekog tkiva koje ga okružuje. Tako tehničar može najpreciznije odrediti rub na koji sjeda kruna, a budući da je skener u boji, do detalja semože poskenirati i boju sluznice te boju, pigmentaciju i oblik zubi.
Trios 3Shape skener mnogo je više od običnog stomatološkog oralnog skenera – radi se o multifunkcionalnom digitalnom uređaju koji isporučuje 3D slike u boji, određuje boju zubi i skenira intraoralne HD fotografije vrhunske kvalitete i preciznosti koje se mogu pohraniti u digitalnom mediju ili poslati zubnom laboratoriju istog trenutka kada su skenirane, a na temelju njih se potom rade protetski ili ortodontski radovi kod kojih je pogreška jednostavno isključena. Ova tehnologija omogućuje snimanje više od 3000 2D slika u sekundi što Trios 3Shape skener čini čak 100 puta bržim od bilo koje konvencionalne video kamere.
Danas već postoje oralni skeneri na tržištu, ali ti su skeneri mogli zahvatiti samo dva do tri zuba, nikako cijelu čeljust, niti su, budući da su dosad skeneri bili crno-bijeli, mogli razlikovati što je zubno meso, a što zub. Ovaj je skener doista prava stomatološka revolucija, pogotovo zato što nam omogućuje da se protetski radovi, za koje je od uzimanja otiska do finalnog rada nekad trebalo tri do četiri dana i nekoliko dolaska u ordinaciju, sada naprave za samo nekoliko sati.
Skeniranje u prirodnim bojama omogućuje prikaz vjerne slike stanja u čeljusti što jednostavno prije, uz dosadašnje tehnologije crno-bijelog skenera, nije bilo moguće. Osim što određuje nijanse svih zuba, kao i odnose crveno-bijelo (odnos gingive i zuba) on je optimiziran tako da pokazuje i najsitnije detalje u usnoj šupljini, a zbog njegovog jedinstvenog i ergonomskog dizajna, skeniranje nikad nije bilo jednostavnije – niti za pacijenta, niti za stomatologa. Također, daljnji protetski rad sa skeniranom slikom koja omogućuje najveću moguću preciznost, nikad nije bio jednostavniji za zubotehnički laboratorij.
intraoralni skener2

Trios 3Shape skener omogućuje:
Vrhunsku preciznost skeniranih slika koja garantira najpreciznije stomatološke radove
Visoku učinkovitost kliničkih rezultata
Više nije potrebno uzimanje otisaka
HD fotografija u boji
Prepoznavanje razlike svih mekih i tvrdih tkiva u usnoj šupljini
Prepoznaje sve kretnje u čeljusti pacijenta
Potrebno je samo 2-3 minute po cijeloj čeljusti
Odmah spreman za upotrebu
Skeniranje više od 3000 2D slika u sekundi
Širok spektar indikacija
Trenutačno određivanje boje zuba i pigmentacija kao i boje sluznice
Isključuje pogrešku prilikom mjerenja
Preciznost u određivanju odnosa crveno-bijelo (zubno meso-zub)
Nije potreban kontrastni prašak koji koriste crno-bijeli skeneri
Smanjen broj dolazaka u ordinaciju i provođenje vremena u ordinaciji s 3-4 dana na 2-3 sata
Omogućuje interaktivnu online komunikaciju sa zubnim laboratorijem
Trios 3D Shape skener se koristi kod:
Pripreme za krunice, mostove i proteze
Restaurativne stomatologije – ugradnje ispuna, inlaya, onlaya, overlaya
Endodoncije – nakon završene endodontske terapije, obnavljanje krune zuba
Estetske stomatologije – ugradnje ljuskica, dizajniranja osmijeha, gingivoplastike
Ugradnje privremenih protetskih rješenja
U implantologiji kod planiranja ugradnje implantata
Ortodontskih tretmana

Home


http://www.instagram.com/stomatolog.mudrinic
https://www.facebook.com/stomatologmudrinic