intraoralni skener1
Intraoralni skener 3Shape omogućuje visoku preciznost i gotovo nevjerojatnu brzinu izvođenja stomatoloških radova.

Trios 3Shape skenerom potpuno bezbolno i bez ikakvih neugodnih situacija,  stomatolog skenira pacijentovu vilicu, a snimci  se odmah dostavljaju zubnom laboratoriju koji u 3D tehnologiji izrađuje novi protetski ili ortodontski rad, prilikom čije izrade se isključuje bilo kakva greška.

CAD/CAM je sistem koji služi za izradu svih vrsta keramičkih protetskih nadoknada, sve se to  dizajnira i izrađuje pomoću kompjutera. Novi program, Trios 3Shape omogućava još brži i komforniji rad, a samim tim i bolje rezultate prilikom izrade.Na ovaj način se mogu izraditi ljuskice, inlayi, onlayi, endokrune, krune, mostovi kao i suprastrukture za implantate i ako su zubi prethodno adekvatno pripremljeni, rad može biti završen za samo jedan sat.

Pomoću skenera se uzima optički otisak, a rezultat je 3D model zuba koji služi kao osnova za modeliranje planiranog rada. Sljedeći korak je rezanje modela pomoću stroja za obradu keramike koja je integrisana  u sistem. Nakon toga se radi proba u ustima pacijenta, ukoliko je svedobro konačna obrada se vrši  nijansiranjem i glaziranjem, a potom cementiranjem rada. Rezultat je protetski rad vrhunskih estetskih vrijednosti izrađen najnovijom tehnologijom u najkraćem mogućem vremenskom periodu bez faze uzimanja otisaka klasičnim putem.

Trios 3Shape skener mnogo je više od običnog stomatološkog oralnog skenera – radi se o multifunkcionalnom digitalnom uređaju koji isporučuje 3D slike u boji, određuje boju zubi i skenira intraoralne HD fotografije vrhunskog  kvaliteta i preciznosti koje se mogu snimiti u digitalnom formatu ili poslati zubno-tehničkoj laboratoriji istog trenutka kada su skenirane, a na temelju njih se potom rade protetski ili ortodontski radovi kod kojih je pogreška jednostavno isključena.

Ova tehnologija omogućuje snimanje više od 3000 2D slika u sekundi što Trios 3Shape skener čini čak 100 puta bržim od bilo koje konvencionalne video kamere.
Ovaj  skener je prava stomatološka revolucija, posebno zato što nam omogućuje da se protetski radovi, za koje je od uzimanja otiska do finalnog rada nekad trebalo tri do četiri dana i nekoliko dolaska u ordinaciju, sada naprave za samo nekoliko sati.
U NAŠOJ ORDINACIJI SMO U KORAK S VREMENOM I ZA NAŠE PACIJENTE OBEZBJEDJUJEMO SAMO VRHUNSKU TEHNOLOGIJU!

http://www.instagram.com/stomatolog.mudrinic
https://www.facebook.com/stomatologmudrinic

Leave a Reply