Blistav i bijel osmijeh privlači poglede, odaje utisak mladolikosti, vitalnosti, zdravlja,sreće i topline.

Istraživanja Američke akademije za estetsku stomatologiju (AACD) pokazuju koliko pažnje posvećujemo osmijehu :
– Svi odrasli (99,7 %) vjeruju da je osmijeh važna društvena prednost, čak 96% njih vjeruje da privlačan osmijeh čini osobu privlačnijom i atraktivnijom pripadnicima suprotnog pola.
– Tri četvrtine (74%9) odraslih smatra da neprivlačan osmijeh smanjuje šanse za napredak u karijeri.
– Na pitanje : „Šta biste najviše voljeli da poboljšate u svom osmjehu?“ Najčešći odgovor je bio : bijelil i blistavi zubi.

Ako niste zadovoljni svojim osmijehom, želite blistave i bijele zube, nabrži i najefektniji način da to postignete je profesionalno izbjeljivanje zuba u ordinaciji.
Kako starimo, naši zubi često postaju tamniji, žućkasti ili obojeni.
Glavni uzroci tamnijih zuba su genetika, antibiotici, odredjena hrana i obojena pića koja u sebi sadrže tanin kao i upotreba cigareta.
Unutrašnja diskoloracija zuba uzrokovana je promjenama u caklini zuba i dentina. A kao glavni uzroci pojavljuje su upotreba tetraciklina i antibiotika kod djece,
problemi u korjeniskim kanalima zuba i traume.

Pacijentima u ordinaciji preporučujemo ordinacijsko izbjeljivanje, izbjeljivanje koje se radi kući, kao i kombinaciju ta dva izbjeljivanja,
gdje se zubi mogu posvjetliti do 10 nijansi a rezultat trajanja izbjeljivanja može biti jednu ili više godina, u zavisnosti od navika u ishrani i načinu života.
Profesionalno izbjeljivanje radi se sa gelovima koji su sigurni i nude efikasne i sigurne rezultate, sa minimalnim nuspojavama kao što su osjetljivost zuba i iritacija desni.
Jednostavna, minimalno invanzivna kozmetička procedura kao što je izbjeljivanje zuba može pomoći pacijentima da izgledaju i osjećaju se mladje.

Ljudi sa blistavijim, svjetlijim osmijehom imaju tendenciju da se više smješe i da plijene svojim samopouzdanjem.