Godišnji odmori su se završili ili se za većinu privode kraju, sa napunjenim baterijama, odmorni i spremni za nove izazove  vraćamo se svakodnevim obavezama koje početak jeseni nosi sa sobom.

A da bi nove uspjehe i radosti pratio zdrav osmijeh i zdravi i snažni zubi,važno  je posjetiti svog stomatologa i provjeriti zdravlje svojih zuba. Redovni odlasci stomatologu, trebali bi biti zdrava navika kako za odrasle tako i za djecu, a posebno je važno najmlađima svakodnevno ukazivati na važnost redovne oralne higijene i zdravih navika.

Uz savremenu i inovativnu tehnologiju i znanje i iskustvo cijelog tima u ordinaciji ,pomažemo da san svakog pacijenta o sjajnom i blistavom osmijehu  postane stvarnost i to u veoma kratkom vremenskom periodu.

Osim standardnih zahvata u protetskoj rehabilitaciji usta i zuba koja podrazumijeva izradu svih vrsta krunica za zube, zatim terapiju ortodontskim aparatićima ili profesionalno izbjeljivanje zuba, naša ordinacija je mjesto gdje možete da dobijete i uslugu ugradnje implantata prateći svjetske protokole i procedure.

O tome šta su implantati i šta podrazumijeva taj postupak, donosimo vam u nastavku teksta.

Zubni implanti su trajno i najbolje rješenje ako vam nedostaje jedan ili više zuba. Implantati su najsličniji prirodnim zubima te se i ponašaju kao prirodni zubi,  vraćajući sve oralne funkcije, a njihovom ugradnjom vratiće vam se osmijeh, samopouzdanje i podići kvalitet života.

Zubni implanti su vijci napravljeni od titanijuma,  koji se ugrađuju u vilične kosti.  Osnovni uslov za uspješnu ugradnju implantata je dobra dijagnostika . Da bi postavili preciznu dijagnozu kvaliteta kosti, kao i pozicija na koje ćemo ugraditi implantate u ordinaciji koristimo savremenu 3D rtg dijagnostiku.

Ono što želimo da naglasimo ovom prilikom je činjenica da zahvaljujući svakodnevnom usavršavanju, znanju i iskustvu i savremenoj tehnologiji koju koristimo, nedostatak zuba danas možemo riješiti brzo i efikasno uz ugradnju implantata bez da diramo i trošimo susjedne zube što je ogromna prednost u odnosu na dosadašnje metode.

  1. Ko je idealan kandidat za ugradnju implantata?

Idealan kandidat za ugradnju zubnih implantata je osoba kojoj nedostaje jedan ili više zuba, ali i osobe koje su u potpunosti bezube.  Osobe koje žele da se oslobode nošenja totalnih proteza i konačno osjete slobodnu prilikom jela i govora.

Ako ste se pronašli u gore navedenom, nerazgovijetno pričate, imate odredjene probleme i tegobe prilikom jela i ono najvažnije svakodnevno skrivate osmijeh onda su zubni implantati najbolje rješenje za vas.  Uz pravilnu njegu i dobru oralnu higijenu, zubni implantati predstavljaju trajno rješenje.

Pored održavanaja oralne higijene, preporuka je da se najmanje dva puta godišnje dodje na redovan pregled i kontrolu  kao i tretman profesionalong odstranjivanja kamenca, poliranja i pjeskarenja zuba.  Time izbjegavamo rizik od nakupljanja bakterija i stvaranja upala koje predstavljaju rizik za ugradjene implantate.

  1. Dosta se priča o konceptu ili metodu All on 4, šta on podrazumijeva?

Najnoviji ili da kažemo najrevolucionarniji metod ugradnje implantata za pacijente kojima su preostali zubi u jako lošem stanju ili su čak potpuno bezubi je All-on-4 metoda. Protokol kada je riječ o ovom metodu podrazumijeva da se na četiri implantata izradjuje fiksni protetski rad bilo u gornjoj ili donjoj vilici (a može i u obe) i predstavlja apsolutnu inovaciju u implantologiji.

Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom potpuno je bezbolan i konforan za pacijenta. Pacijenti se sledeći dan mogu vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Nakon četiri do šest mjeseci kada prođe proces osteointegracije (period srastanja implantata s kosti), zahvat All on 4 se završava. Nakon toga provjerava se stabilnost implantata, uzimaju se otisci na osnovu kojih se izradjuje finalni protetski rad .

Zašto da nedostatak jednog ili više zuba,  bude teret vašem svakodnevnom načinu života ili vašem zdravlju, kada zahvaljujući stručnom timu naše ordinacije  možete imati osmijeh sa kojim ćete lakše savladati sve prepreke koje vam se nadju na putu.

Za vas smo svakodnevno na raspolagnju na adresi: Vuka Karadžića 20 u Prijedoru, a više inforamcija možete dobiti putem web stranice: www.stomatologmudrinic.com . Svoje termine za preglede i konslutacije u ordinaciji možete zakazati putem telefona: 052/231-333 ili 066/371-371, kao i putem e maila: drmudrinic@gmail.com . Prvi specijalistički pregled  u ordinaciji bilo da se radi o implantologiji, protetici ili ortodonciji  je besplatan.

„NEKA NAS OSMIJEH POVEZUJE!“