U nastojanju da svojim pacijentima pružimo samo najbolju stomatološku njegu, omogućili smo pacijentima da na jednom  mjestu i u vrlo kratkom vremenskom periodu dobiju potpunu stomatološku uslugu od dijagnostike i planiranja odredjenih zahvata koristeći se najsavremenijim rendgenskim tehnologijama,  do plana terapije i rješenja za bilo koji problem sa Vašim zubima.

Od malog RVG snimka koji nam je potreban kako bismo ustanovili u kojem je stanju korijen zuba, zatim ortopan snimka komplentih vilica pa do detaljnih CBCT snimaka pomoću kojih planiramo ugradnju implantata i izradu protetskih radova na implantima.

Ortopan snimak nam daje uvid u kompletno stanje zuba obe vilice, ovaj snimak koristimo pri bilo kakvom protetskom planiranju, prije hirurškog vadjenja umnjaka, pri izradi ortodontske analize… RVG ciljani snimak odredjenog zuba koristimo u situacijama nakon endodontskog tretmana zuba, kako bi potvrdili uspješnost terapije koja se provodi. CBCT ili 3 D snimak vilica nudi savršenu prezicznost dijagnostike i on je osnovni korak prilikom procesa ugradnje implantata. Na osnovu 3D snimka utvrdjuje se trenutno stanje i gustina kosti vilica i procijenjuju se mogućnosti i pravi se plan za ugradnju implantata.

U našoj ordinaciji  svim pacijentima na raspolaganju je kompletan tim radioloških tehničara. Na taj način obzebijedili smo  da  na jednom mjestu pacijenti mogu odraditi prvi pregled i konsultacije kao i kompletnu dijagnostiku.

Svaki od ovih rtg snimaka u našoj oridinaciji možete napraviti svaki radni dan od 08:00h do 20:00h, subotom od 09:00h do 13:00h  bez zakazivanja i čekanja!