IMPLANTOLOGIJA

Zubni implanti su vrhunac napretka i razvoja stomatologije, a zahvaljujući napredovanju tehnologije svakim danom postaju sve zastupljeniji u stomatološkoj praksi kao odlična nadoknada za zube koji nedostaju ili sjajano rješenje za pacijente za koje totalna zubna proteza nije opcija. Ugradnjom implantata izbjegava se brušenje susjednih zdravih zuba, kao i problemi prilikom navikavanja na totalnu zubnu protezu (posebno na donjoj vilici), nema straha od ispadanja zubne proteze prilikom jela i pričanja, nema žuljanja zubne proteze…

Naša ordinacija je prva Hi tech –potpuno digitalizovana stomatoloska ordinacija gdje posljednja tehnoloska dostignuća iz područja stomatologije vode glavnu riječ, pomoću kojih se svi zahvati obavljaju brže, jednostavnije i bezbolinije, a komfor i zadovoljstvo pacijenata pojednostavljenim procesima  su na prvom mjestu. Sve o implantima pročitajte u nastavku.

Implanti su napravljen od biokompatibilnog titanijuma, materijala koji ne izaziva alergijske reakcije, potpuno se vezuje za kost.

Tokom prve posjete obavlja se klinički pregled sa 3D RTG snimkom. Tom prilikom se utvrdjuje opšte oralno zdravlje pacijenta, te procjenjuje da li ima zadovoljavajuće predispozicije za ugradjnju impalntata i pravi se plan i prijedlog zajedno sa prijedlogom protetskog rada.Nakon ugradnje implantata slijedi period oporavka 3-6 mjeseci tokom kojeg se implant srasta sa kosti. Tokom perioda srastanja implanta sa kosti pacijent ni u jednom momentu ne hoda bez zuba, izradjuje se privremeno protetsko riješenje i u roku od 24h sata pacijent iz ordinacije izlazi sa privremenim zubima.

Nakon perioda oseointegracije (srastanja implanta sa kosti) slijedi druga faza, koja podrazumijeva da otvaramo implante, stavljamo suprastrukturu ( ona oblikuje zubno meso za izradu protetskog rada ) nakon toga krecemo da radimo konačan protetski rad. 

Prednosti ugradnje implantata u odnosu na druga protetska riješenja su mnogobrojne od toga da zubni implanti spriječava resoprciju kosti poslije vadjenja zuba, pa sve do toga da su implanti danas kvalitetno, bezbolno, efikasno i funkcionalno rješenje za Vaš osmijeh.

ORALNA HIRURGIJA

Je jedna od premium usluga naše ordinacije. Izvodi se u lokalnoj anesteziji u savršenim i sterilinim uslovima za hirurške intervencije. Svim našim pacijentima smo omogućili bezbolne i minimalno invazivne oralno-hirurške intervencije. Neke od najčešćih oralno hirurških zahvata koje vršimo u ordinaciji su : hirurška ekstrakcija zuba, resekcije korijena zuba (apikotomija), vadjenje neizraslih i retiniranih umnjaka (alveotomija), nivelacija grebena, ugradnja vještačke kosti i membrana.

APIKOTOMIJA je rutinski hirurški zahvat koji se sprovodi u slučaju kada stomatolog utvrdi da se na vrhu korijena zuba odvijaju hronični procesi, a sve to u cilju spašavanja zuba. Izvodi se u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan.

HIRURŠKO VADJENJE neizraslog-zaglavljenog umnjaka je zahvat kojim se odstranjuje dio okolne kosti kako bi se omogućila ekstrakcija umnjaka. Važno je naglasiti da sam proces vadjenja potrebno povjeriti oralnom hirurgu da bi prošao bez eventualnih komplikacija i što bezbolnije.