Za osmijeh je potreban samo jedan trenutak, ali sjećanje na njega nekada traje zauvijek!“

Kažu da je osmijeh najkraća udaljenost izmedju dvoje ljudi, a estetska stomatologija je grana stomatologije usmjerena upravo ka tome, da pacijentima pokloni ravne i blistave zube, a sve to zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji i vještinama naših stomatologa.

Estetika je u tijesnoj vezi sa zdravljem i funkcionalnošću. Nema lijepog osmijeha bez zdravih zuba i desni. Usluge iz estetske stomatologije koje možete dobiti u našoj ordinaciji su:

  • Profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji
  • Kućno izbjeljivanje zuba sa izradom individualnih folija
  • Nakit za zube
  • Higijena zuba (čišćenje, pjeskarenje i poliranje)

Izbjeljivanje zuba je kozmetički tretman kojim se izbjeljuje prirodna boja vaših zuba. Izvodi se pmoću preparata u vidu otopina ili gelova koji u svom sastavu imaju hidrogen peroksid. Sam postupak je bezbolan i ne oštećuje zubnu caklinu, a nakon tretmana do izražaja dolazi prirodna boja i sjaj. Trajnost dobijene nijanse zavisi od pacijentovih navika. Navike kao što su pušenje, konzumiranje u velikoj mjeri obojenih napitaka usporavaju postupak izbjeljivanja, a samim tim i skraćuju dugotrajnost postignutog rezultata.

Čišćenje zubnog kamenca je postupak koji se prporučuje uraditi prilikom redovnih pregleda kod stomatologa, a na svakih šest mjeseci. Sama procedura je bezbolna i sigurna i tom prilikom se uklanjaju tvrde naslage (plak) na zubima. Nakon čišćenja uobičajno se radi i pjeskarenje, to je metoda koja otklanja sve pigmentacije sa površine zuba i sprečava nastanak zubnog plaka. Zubi su nakon toga sjajni ispolirani i manje skolni nakupljanju plaka i pigmentaciji.