Zahvaljujući procedurama ugradnje dentalnih implantata dobijate savremeno, kvalitetno, bezbolno, efikasno i funkcionalno  rješenje za Vaš osmijeh.

Ugradnjom implantata pacijenti dobiju velike benefite:  značajno povećanje samopouzdanja, velika ušteda vremena jer se procedura ugradnje implantata završava jednom posijetom stomatološkoj ordinaciji, izbjegavanje neurednih lijepkova, straha od ispadanja totalne zubne proteze prilikom jela i pričanja, bolova i neugodnosti prilikom navikavanja na tradicionalne totalne proteze.  Ovo trajno rješenje za nadoknadu zuba koji nedostaju, zaustavlja  proces degeneracije koštanog tkiva koja prati dugotrajni gubitak zuba i ima pozitivan uticaj na ukupno zdravlje vilice.

KAKO IMPLANTIMA NADOKNADJUJEMO ZUB KOJI NEDOSTAJE?

Ako treba da zamenite samo jedan zub, dentalni implant može biti efikasnija alternativa tradicionalnom brusenju susjednih zdravih prirodnih zuba i izradi mosta.

Izrada zubnog mosta zahtijeva brušenje susjednih zdravih zuba izradu krunica i povezivanje u most. Potporni zubi postaju podložniji karijesu i na kraju mogu biti izgubljeni.

Dentalni implantat ne samo da čuva kost i tkivo desni, već se njegovom ugradnjom izbjegava brušenje susjednih zuba, omogućavajući im duži i zdraviji životni vek.

KAKO IMPLANTIMA NADOKNADJUJEMO VIŠE ZUBA KOJI NEDOSTAJU?

Kada nekoliko susednih zuba nedostaje ili su teško oštećeni, može se postaviti više zubnih implantata kao odlična podloga za izradu zubnog mosta.

Ova povoljna alternativa izbjegava nevolje povezane sa izradom tradicionalnih kombinovanih protetskih radova. To čini upotrebu metalnih kopči nepotrebnom, što rezultira boljom estetikom i ne oštećuje susjedne zube.

Rezultat je pogodnije, fiksno, estetsko rešenje koje poboljšava kvalitet života uz očuvanje zdravlja vaših zuba.

DENTALNI IMPLANTI KAO ODLIČNA ALTERNATIVA IZRADI TOTALNIH ZUBNIH PROTEZA?

Zahvaljujući metodama i protokolima ugradnje implantata ALL ON 4 ILI ALL ON 6, pacijenti sa potpuno bezubom vilicom sada mogu da izbjegnu neprijatnosti povezane sa nošenjem totalnih zubnih proteza.

Podržan sa četiri ili više implantata, protetski rad na implantima pruža jednostavno i sjajno rešenja za sve one koji žele da poboljšaju kvalitet života.

Nakon ugradnje implantata i izrade protetskog rada na implantima pacijenti ne samo da dobiju estetiku i povrate samopouzdanje i osmijeh koji dugo skrivaju, nego i potpunu funkcionalnost i mogućnost uživanja u hrani i druženju bez ograničenja i straha.

KOLIKO TRAJE PROCEDURA UGRADNJE IMPLANTATA, OD POČETKA DO ZAVRŠETKA?

Ugradnja implantata je obično relativno kratka procedura i radi se pod lokalnom anestezijom. Odmah nakon ugradnje implantata počinje vezivanje (oseointegracija) implantata za kost i dolazi do zarastanja. Proces oseointegracije traje otprilike 4-6 mjeseci. Kada se ovaj proces završi, može početi priprema za protetsku restauraciju. Druga faza, kako je često nazivamo, traje nekih 7-10 dana u toku kojih završavamo izradu protetskog rada na implantima. U slučaju izrade krunica na implantima vrijeme potrebno za izradu se skraćuje na svega 3-5 dana.

TEHNOLOŠKI NAPREDAK U IMPLANTOLOGIJI I PREDNOSTI ZA PACIJENTA

Digitalno navođena hirurgija je jedana od prednosti savremene tehnologije i pruža stomatologu prilagođeni, unapred planirani digitalni 3D hirurški šablon koji ga vodi  tokom procedure ugradnje implantata do željenog ugla i dubine bušenja.

Imajući sve digitalno planirano prije postupka ugradnje implantata, moguće je napraviti privremeni protetski rad koji pacijentu omogućava da napusti ordinaciju sa novim osmehom odmah nakon postupka ugradnje implantata. Ova jedna od prednosti upotrebe savremene stomatološke tehnologije skraćuje vrijeme provedeno u ordinaciji i čini proceduru preciznijom, bezbednijom i praktičnijom.