totalne proteza na implantima

Veliki broj ljudi koji već dugo vremena nose ili bolje rečeno pate se noseći totalne mobilne zubne proteze, ne znaju da za njihov problem postoji kvalitetno i estetski prihvatljivo riješenje! Nošenje totalne zubne proteze, posebno na donjoj vilici, mnogim ljudima zna predstavljati veliki problem u navikavanju na samu protezu, prilikom žvakanja, razgovora, ograničene su im društvene aktivnosti iz straha da će im proteza ispasti, nedostatak samopuzdanja zbog toga je velik!

U savremenoj stomatologiji postoji riješenje za pacijente koji nose totalne zubne proteze, u vidu sistema ugradnje proteza na  implantate.

Totalne zubne proteze na većem broju implantata ne samo da smiruju i stabilizuju zubnu  protezu već u potpunosti prenose sav teret opterećenja žvakanja na implantate koji se nalaze u kosti kao vještački korjenovi zuba i pravilno taj pritisak dalje prenose u dubinu što dosta doprinosi očuvanju vilične kosti.

Prednosti zubnih proteza stabiliziranih implantima u odnosu na klasične totalne zubne  proteze su brojne:

  • Zubne proteze koje su učvršćene implantima se ne pomeraju u toku govora i jela, možete jesti gotovo šta poželite. Iritacije desni su znatno umanjene i ne postoji potreba za upotrebom adheziva.
  • Proteze ne moraju da pokrivaju celo nepce, gracilnije su pa Vam omogućuju izraženiji osećaj ukusa hrane.
  • Zubi u protezi bojom i oblikom mogu odlično imitirati Vaše prirodne zube.
  • Zbog ugrađenih implantata koji sprečavaju gubitak kosti ovakve proteze su dugotrajnije a izgled lica očuvaniji u poređenju sa terapijom klasičnim totalnim zubnim  protezama.
  • Ovakve nadoknade Vam pružaju prirodan izgled, potpun komfor i osećaj samopouzdanja u svakodnevnom životu.

Za izradu zubne proteze potreban je manji broj implantata u odnosu na izradu keramičkih mostova. U većini situacija je potrebno ugraditi 4 implantata u gornju i dva ili četiri implantata u donju vilicu.

Prije ugradnje  svakako je potrebno napraviti RTG snimak vilica. Ukoliko u ustima postoje još neki zubi, potrebno ih je izvaditi što je moguće i na samom zahvatu tik prije implantacije.

Ukoliko su zubi zahvaćeni velikim upalama, prije ugradnje implantata potrebno je izvaditi takve kompromitirane zube.Postoje situacije kada su proteze na implantima privremeno rješenje (finansijski problem) pa se tada ugrađuje tip implantata na koji se kasnije mogu raditi druga protetska rješenja, metalokeramički ili bezmetalni mostovi.

Za više informacija pišite nam ili nas pozovite, rado ćemo vam izaći u susret i zajedno sa vama pronaći najbolje riješenje za vaš problem!

http://www.instagram.com/stomatolog.mudrinic
https://www.facebook.com/stomatologmudrinic