implantat
Zubni implanti su vrhunac napredka stomatologije i zahvaljujući napredovanju tehnologije svakim danom postaju sve zastupljeniji u stomatološkoj praksi.

Implanti su najbolji izbor za sve pacijente koji žele nadoknaditi jedan ili više izgubljenih zuba. Ugradnjom implantata izbjegava se brušenje susjednih zdravih zuba, samim tim im se produžava vijek. Implant je napravljen od vrlo kvalietenog materijala – titanijuma, materijala koji besprijekorno zamjenjuje zub koji nedostaje i ne izaziva alergijske reakcije, potpuno se vezuje za kost. Vijci se hirurški ugradjuju u viličnu kost, pod loklanom anestezijom, imitirajući korijen novog zuba.

Tokom prve posjete obavlja se klinički pregled sa 3D RTG snimkom. Tom prilikom se utvrdjuje opšte oralno zdravlje pacijenta, te procjenjuje da li ima zadovoljavajuće predispozicije za ugradjnju impalntata. Nakon ugradnje vijka u čeljust sliljedi period oporavka 3-6 mjeseci tokom kojeg se vijak srasta sa kosti. Tokom perioda zarastanja dobije se privremeno riješenje. Kada se okolno koštano tkivo sraslo na implant se stavlja supstrukura ( oblikuje zubno meso za zubnu nadogradnju ) nakon 7 dana isprobava se protetska nadogradnja i ako odgovara šalje se u izradu konačna krunica. Zadnja posjeta uključuje posavljanje trajne krunice koja u potpunosti zamjenjuje zub.

Kada se ugrađuju zubni implantati

Veoma su široke indikacije za ugradnju implantata zuba , od nadoknade samo jednog ili nekoliko zuba, pa sve do ugradnje kompletnih vilica. Moguće je i izraditi zubni most ili specijalnu namjensku krunicu u kombinaciji sa pločastom akrilatnom ili skeletiranom protezom, što veoma utiče da zubni implantati dobiju dodatnu stabilnost. Postoje i određeni preduslovi, da bi se izvela ugradnja zuba i to potpuno uspješno.

Ono što je jedan od najvažnijiha  prioritet je da pacijent bude potpuno stabilnog zdravlja, jer pojedina otežavajuća stanja mogu usloviti mnogobrojne kontraindikacije. U njih ubrajamo oboljenja vilične kosti, kao što su (invazivne koštane infekcije i tumori), takođe brojni metabolički poremećaji koji nisu regulisani, kao što je slučaj kod dijabetes melitusa, slabije i lošije oralne higijene, zatim područja koja su ozračena, ili ukoliko je pacijent podvrgnut hemoterapiji.

Takođe, za stomatologa  je bitno i kako izgleda sama vilična kost ( kakve je strukture), njena pozicija,visina i debljina, jer je potrebno dovoljno mjesta u koju se smeštaju zubni implantati, pri čemu se vodi računa da se njihova čvrstina ne naruši.

implantat postupak ugradnje

Ugradnja zubnog implantata 

Ugradnja implantata zuba u viličnu kost traje cetrdeset i pet minuta  i odvija se  po unaprijed određenim pravilima. Postupak ugradnje zuba je potpuno bezbolan zahvaljujući lokalnoj anesteziji. Jedan od bitnih preduslova kada se zubni implantati ugrađuju  jeste izuzetno dobra oralna higijena, to jest svakodnevno, temeljno i detaljno pranje zuba!

U našaj ordinaciji ugradnju zubnih implantata smo doveli do savršenstva, koristimo najkvalitetnije STRAUMAN I MIS implantate! Za više informacija javite nam se na e mail: drmudrinic@gmail.com ili nas pozovite na brojeve tel. 052/231-333 ili 065/624-479!!!

http://www.instagram.com/stomatolog.mudrinic
https://www.facebook.com/stomatologmudrinic

Leave a Reply