explanes how dental all on 4 procedure looks like

U potrazi ste za adekvatnim stomatološkim tretmanom.  Naš tim je tu za vas, stavljajući vaše potrebe i zahtijeve u fokus svoga rada.  U nastavku teksta pronađite odgovore na neka od najčešćih pitanja sa kojima nam pacijetni dolaze i saznajte kako na jednom mjestu možete dobiti  najsavremenije metode liječenja, udobnost, estetiku i pristupačnost u svakom tretmanu.

MORA BITI PRISTUPAČNO

Cijena implantata je različita u zavisnosti od želja pacijenata, uslova za ugradnju i očekivanja. Na osnovu našeg velikog izbora implatoloških sistema, od onih najsofisticiranijih pa sve do onih jednostavnijih, pronaći ćete vrhunsko rješenje prilagođeno vašim potrebama i finansijama.

MORA DA TRAJE

Ponosni smo na našu ponudu implantoloških sistema vodećih svjetskih proizvodjača. Svaki od njih decenijama su posvećeni tehnološkim inovacijama i beskompromisnom kvalitetu. Dugoročne kliničke studije (ali i naše dugogodišnje iskustvo) o implantatima pokazuju stope uspijeha  implantacije od 97% do 100%.

VRHUNSKA ESTETIKA

Estetika i ljepota su ključni pokretači čovječanstva. Ali šta je to što čini estetiku osmijeha?

Zub koji napravimo mora biti u savršenoj harmoniji sa susjednim prirodnim zubima. Želimo da imamo zdravo tkivo desni koja pokriva korijen zuba i prirodno se uklapa sa vašim osmijehom. Protetski radovi moraju se savršeno podudarati u boji, obliku i funkciji. Ovo zahtijeva besprijekorni timski rad  i da svi radimo ka jednom zajedničkom cilju – a to je da pacijentima pružimo vrhunsku estetiku i vrhunske rezultate.

DIGITALNA INOVACIJA ZA VAS

Upotreba digitalnih tehnologija je ključna u savremenoj stomatologiji. One donose prednosti za stomatologe, zubne laboratorije i na kraju  za pacijente.

Zahvaljujući digitalnim alatima, možemo planirati idealne pozicije za ugradnju implantata. Intraoralni skeneri zamijenili su klasično uzimanje otisaka i olakšali tu proceduru za pacijenta.

Cad Cam dizajn omogućava pacijentima da unaprijed vide svoj osmijeh i aktivno učestvuju u njegovom kreiranju.

Digitalne inovacije čak pomažu da se provjeri stanje vašeg oralnog zdravlja i da komunicirate sa stomatologom na daljinu-tehnika koja se uveliko koristi kada je ortodontska terapija u pitanju.

Sve ove tehnike su dizajnirane da učine liječenje zuba efikasnijim, praktičnijim i pomažu u uštedi vremena a i novca.

 

KRAĆE VRIJME ZA UGRADJNU I PRIVREMENI RAD ZA 48h

Procedura ugradnje implantata započinje prvim pregledom detaljnom 3D dijagnostikom. A u zavisnosti od želja pacijenta, stanja u ustima i vremena koje pacijenti imaju na raspolaganju radimo dva protokola.

Prvi podrazumijeva ugradnju implantata, nakon čega pacijent dobije privremeni rad koji nosi dok čekamo da prodje vrijeme da se implanti srastu sa kosti.

Drugi protokol je imedijatna ugradnja implantata i izrade privremenog protetskog rada, gdje se pacijentima u istom tretmanu, u jednom danu vade zubi koji su predvidjeni za vadjenje i ugradjuju implanti.

Naš tim stomatologa će procijeniti vašu stomatološku i medicinsku istoriju, razjasniti vaša očekivanja i objasniti različite opcije liječenja. A na vama je samo da nas pozovete i zakažete vaš termin za pregled i konslutacije on line ili u ordinaciji – vi birate!