Ako vam nedostaje jedan ili više zuba, a ne želilte da se osjećate neprijatno noseći totalnu zubnu protezu, onda je ugradnja implantata pravo rješenje za vas!

U nastavku teksta,  za vas otkrivamo  sve prednosti ugradnje implantata!

Zubni implanti su veoma popularan i efikasan način da se zamjene zubi koji nedostaju i napravljeni su tako da se uklope sa drugim zubima. Oni su odlična dugoročna opcija za vraćanje osmijeha na vaše lice. U stvari, razvoj i upotreba implantata je jedan od najvećih napredaka u stomatologiji u proteklih 40 godina.

Zubni implanti su napravljeni od titanijuma, materijala koji je biokompatibilan sa ljudskim tijelom. Izgledaju kao vijci koji se hirurškim putem ugradjuju u vilicu, i kao takvi funkcionišu kao čvrtsto sidro za zamjenu zuba (imitirajući korijen zuba koji nedostaje).

Većina pacijenata smatra da je implant siguran, stabilan i dobar način za nadoknadu zuba. Postoje tri faze prilikom ugradnje implantata:

U prvoj fazi oralni hirurg postavlja implant u vilicu, savijeti nakon ugradnje implantata je da se jede meka hrana i topla supa tokom procesa oporavka.

Zatim slijedi faza oseointegracije, gdje se kost srasta sa implantom i to je ono što čini da implant stoji čvrsto na mjestu. Taj proces traje od tri do šest mjeseci, zavisno od pacijenta, svim pacijentima omogućavamo  privremenomo protetsko riješenje u tom periodu.

Nakon perioda oseointegracije slijedi faza nadogradnje krune zuba(ukoliko fali jedan zub) ili mosta (ako je u pitanju više zuba).

Ukoliko ste zainteresovani za ugradnju implantata, u našoj ordinaciji svakodnevno možete dobiti savjete i prijedloge šta je najbolja opcija za vas. Za jedan dan se završava kompletna dijagnostička procedura (3D rtg snimak i plan terapije). Dok sam proces ugradnje implantata traje dva sata i potpuno je bezbolan.