Da li ste znali da čak  47% ljudi na drugoj osobi prvo  uoče osmijeh. Zato iskoristi svaki dan i  nasmiješi se!

Tokom života zubi su konstantno izloženi mijenjanju boje uslijed pretjerane  konzumacije obojenih pića (vino, kafa, koka-kola), hrane (kari, kurkuma), konzumacije cigareta i brojnih drugih namjernica i preparata koji dovode do promjene boje zuba.

Promjena boje zuba dešava se i usljed devitalizacije zuba, djelovanja različitih lijekova ali i postojanja opštih oboljenja.

Da bi vašim zubima na najjednostavniji način vratili sjaj i blistavo bijelu boju u ordinaciji koristimo tretman profesionalnog izbjeljivanja zuba.

Prema načinu primjene razlikujemo ordinacijsko izbjeljivanje zuba ZOOM lampom i izbjeljivanje zuba kod kuće. Ordinacijsko izbjeljivanje zuba ZOOM lampom radi se u jednom dolasku i efekat izbjeljivanja je vidljiv odmah nakon završetka tretmana. Izbjeljivanje zuba kod kuće podrazumijeva da se naprave folije ili udlage na osnovu otisaka, nakon toga dobijete gel za izbjeljivanje zuba i uputstvo kako da ga koristite kod kuće.

Postupak izbljivanja zuba započinje rezervacijom termina u ordinaciji i pregledom zuba,  a preporuka prije početka postupka izbjeljivanja zuba je da se odradi tretmana profesionalnog odstranjivanja kamenca, poliranja i pjeksarenja zuba da bi efekti izbjeljivanja bili sto bolji i dugotrajniji.

Efekti kućnog  izbjeljivanja vidljivi su nakon par dana ispravnog korištenja preparata a mogu da traju i do godinu dana, u zavisnosti od svakodnevnih navika (da li pacijent konzumira dosta obojena pića, cigarete, kafu….).

Naš tim vam je na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice, a na vama je samo da nas pozovete i zakažete Vaš termin!!!