Da li ste znali da čak  47% ljudi na drugoj osobi prvo  uoče osmijeh. Zato iskoristi svaki dan i  nasmiješi se!

Tokom života zubi su konstantno izloženi mijenjanju boje uslijed pretjerane  konzumacije obojenih pića (vino, kafa, koka-kola), hrane (kari, kurkuma), kozumacije cigareta i brojnih drugih namjernica kao i preparata koji dovode do promjene boje zuba.

Promjena boje zuba dešava se i usljed devitalizacije zuba, djelovanja različitih lijekova ali i postojanja opštih oboljenja.

Da bi vašim zubima vratili sjaj i blistavo bijelu boju u ordinaciji koristimo tretman profesionalnog izbjeljivanja zuba. Preparati koji se koriste za izbjeljivanje zuba su na bazi vodonik-peroksida (H2O2) i svi djeluju na isti način uz postojanju razlike u koncentraciji i načinu primjene. Kod nas u ordinaciju koristimo preparate  OPALESCENCE PF  koji su klinički testirani i sigurni.

Prema načinu primjene razlikujemo ordinacijsko izbjeljivanje zuba i izbjeljivanje zuba kod kuće,  pri kojima se koriste različite koncentracije u vrijednostima od oko 40% za ordinacijsko i oko 10%-20% vodonik-peroksida za izbjeljivanje zuba kod kuće.

Postupak izbljivanja zuba započinje rezervacijom termina u ordinaciji, gdje naši doktori nakon pregleda i tretmana profesionalnog odstranjivanja kamenca, poliranja i pjeksarenja zuba uzimaju otiske za izradu folija.

Kada folije budu gotove, pacijentu se daju zajedno sa preparatom i uputstvom za korištenje. Efekti izbjeljivanja vidljivi su nakon par dana ispravnog korištenja preparata a mogu da traju i do godinu dana, u zavisnosti od svakodnevnih navika (da li pacijent konzumira dosta obojena pića, cigarete,….).

U našoj ordinaciji za veoma kratko vrijeme možete postići blistavo bijel i sjajan osmijeh.

Pozovite nas i zakažite vaše termine. Čekamo Vas!