Je oblast stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i vilica. Nepravilni zubi narušavaju estetiku i utiču na zdravlje usta. Cilj ortodonske terapije je postići pravilan i estetski izgled zagriza koji će omogućiti optimalnu funkciju žvakanja. Samim postizanjem pravilnog položaja zuba olakšava se oralna higijena i samnjuje se rizik od nastanka karijesa i paradontalnih oboljenja. Naročitu pažnju poklanjamo najmladjim pacijentima i uz saradnju sa roditeljima nastojimo objasniti važnost redovnog nošenja aparatića i redovonog dolaska na kontrole. Iako se do skoro smatralo da su ortodonski aparatići primjereni samo za najmladji uzrast, danas je jako važno naglasiti da nema starosnog ograničenja za ortodonsku terapiju.

U ortodonskoj terapiji koristimo:

FIKSNE ORTODONTSKE APARATIĆE

MOBILNE ORTODONTSKE APARATIĆE

PROVIDNE ORTODONTSKE FOLIJE

Prednosti ortodontske terapije kod nas:
Kroz rad sa pacijentima i višegodišnje iskustvo pokazalo se da ortodnotska terapija nema ograničenja kada je uzrast pacijenata u pitanju.
Fiksnim ortodontskim aparatićima uspješno kreiramo sjajne osmijehe, pravilan i uskladjen zubni niz, utičemo na kvalitet i zdravlje desni i zuba ali i cijelokupan izgled lica i osmijeha.
A ukoliko se odlučite za ortodontsku terapiju kod nas dobijate:
➡️Savijete i konsultacije sa specijalistom iz oblasti ortodoncije
➡️Uvijek smo dostupni da odgovorimo na sva vaša pitanja i nedoumice kako telefonski tako i lično
➡️S obzirom na to naši pacijenti su u mogućnosti da češće dolaze na kontrole i da brže i efikasnije napredujemo sa terapijom
➡️Isto tako, vrijeme i termine mogu da prilagode sebi i svojim obavezama
➡️Još jedna od pogodnosti za sve pacijente je mogućnost plaćanja ortodontske terapije na rate bez kamate.